torstai 31. lokakuuta 2013

Vierailulla Viikissä

Helsingin Yliopisto järjesti tänään Koe Kampus - nimisen tapahtuman, eli avointen ovien päivän. Pääsin vierailemaan Viikin kampukselle,ja tutustumaan eläinlääketieteellisessä opiskeluun. Juttelin eläinlääkiksen ständillä parin opiskelijan kanssa, tai oikeastaan vain toinen oli äänessä. Sain hyviä vinkkejä pääsykokeisiin, tietoa eläinlääkiksessä opiskelusta, ja sain varmuuden pariin kysymykseen joita olen miettinyt. Tai jos en ihan varmuutta niin sain vähän selvyyttä asioihin. Ständiltä lähti mukaan opinto-opas ja pieni esite eläinlääkärin työstä. Kysymyksiin sain vastauksia, mutta sain myös uutta mietittävää. 

Ensi keväänä haen eläinlääkikseen opiskelemaan, ensimmäisenä ja ainoana vaihtoehtona. Olen aina halunnut tulla eläinlääkäriksi, ja pysynyt tavoitteessani. Ja oli hyvä kuulla opiskelijoilta itseltään, ettei monikaan ole päässyt ensimmäisellä kerralla pääsykokeesta läpi. Ei siis kannata masentua jos en pääse ensimmäisellä yrityksellä sisään.




Pääsin myös pienelle esittelykierrokselle eläinsairaalaan, jossa opiskelijat saavat käytännön kokemusta. Sairaala oli aivan jättimäinen! Monia monia huoneita eri tarkoituksiin, ja paljon henkilökuntaa. Henkilökohtaisesti tykkään käyttää lemmikkejä pienemmillä eläinlääkäriasemoilla, tai ihan yksityisellä eläinlääkärillä. Mukavana lisänä pieneläinten osaston lisäksi oli hevossairaala. Olen aina ajatellut erikoistuvani sitten pieneläimiin, mutta esimerkiksi hevosetkin saattaisivat kiinnostaa. Mutta turha miettiä erikoistumista nyt, ensin pitää päästä pääsykokeeseen ja vielä läpi siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti