torstai 13. syyskuuta 2012

Lisää kirjoista

Innostuin tuosta ensimmäisestä kirjapostauksestani, ja päätin tehdä toisenkin. Esittelen tässä taas muutaman kirjan, ja varmaan lisää on tulossa, kun saan kirjoja luettua.

Nick Trout - Sano mihin sattuu

Olin tutkaillut teosta usein kirjakaupassa, mutten koskaan ostanut sitä. Sain kirjan lahjaksi viime jouluna, ja hyvä lahja olikin! Itselläni on eläimiä, lemmikkini ovat tarvinneet eläinlääkärin hoitoa, ja unelmoin eläinlääkärin ammatista. Tässä olikin muutama hyvä syy lukea kirja.
Kirja alkaa siitä, että eläinlääkärille eli kirjan kertojalle soitetaan yöllä. Hän lähtee eläinlääkäriasemalle ja leikkaa koiran vatsan. Hänen päivänsä alkaa tästä, ja kirja eteneekin eläinlääkärin päivän mukaan. Hänelle tulee erilaisia potilaita pitkin päivää, välillä puhutaan kirjan alussa leikatusta koirasta.
Kirjan kerronta on enimmäkseen loogista ja selkeää, mutta välillä lukija voi pudota kärryiltä. Aluksi puhutaan potilaasta a, sitten potilaasta b, sitten potilaasta c ja yhtäkkiä palataankin potilaaseen a. Nick Trout kertoo potilaiden hoidosta, mutta kirjassa keskitytään hyvin myös potilaan, eli eläimen omistajiin. Miten eläinlääkärin täytyy kertoa, että ihmisen on luovuttava parhaasta ystävästään, ja miten vaikeaa rakkaastaan  irtipäästäminen on ihmiselle.
Joskus eläinlääkäriä voidaan pitää "tarinan roistona", lemmikin omistajan oman surun takia. Tässä kirjassa kerrotaan hyvin eläinlääkärin omasta näkökulmasta eläinten hoitamisessa. En muista kerrottiinko kirjassa muista kuin koirapotilaista, mutta tosiaan koiriin keskityttiin.
Suosittelen kirjaa kaikille eläinrakkaille, lemmikkien omistajille, eläinlääkärin ammatista haaveileville, oikeastaan kaikille.
 

Eva Bodfäldt - Tottelevainen koira

Tutkin läheisen kirjakaupan alelaaria, ja löysin tämän kirjan. En tiennyt kirjoittajasta oikeastaan mitään. Kirja oli halpa ja vaikutti takakannen esittelyn perusteella hyvältä, joten ostin sen.
Kirjassa keskitytään koiran positiiviseen, koiran omaan kontaktinhakuisuuteen perustuvaan koulutukseen. Yksinkertaisesti, koiraa palkataan aina kontaktista.
Kirjassa kerrottiin kirjoittajan perusajatuksesta koiran koulutuksesta, koirien ongelmista jotka hän oli ratkaissut, ja siitä miten hän opettaa asioita koiralle. Evalla on omanlaisensa tapa korjata koirien käytösongelmia ja opettaa asioista koiralle. Suosittelen kaikille koiranomistajille, ja niille jotka haluavat lukea "ei-niin-perinteisestä" tavasta kouluttaa koiria.


Anders Hallgren - Iloinen ja tottelevainen koira
Esittelen taas yhtä Hallgrenin kirjaa. Kirjassa puhutaan erilaisista koulutustavoista, ja siitä miten koiria koulutetaan usein "vanhanaikaisesti". Nämä koulutustavat ovat alunperin tulleet sotakoirien koulutuksesta, ja jääneet sitten kotikoirienkin käyttöön. Onneksi asiat ovat kuitenkin menossa parempaan päin. Hallgren esitteleekin kirjassaan positiivisia koulutusmenetelmiä, joilla saa sekä iloisen että tottelevaisen koiran.
Kirjassa korostetaan koiran arkitottelevaisuutta, joka on kaiken perusta. Joskus esim. koiran hyppimistä ihmitä vasten voidaan tulkita "koiran pyrkimyksenä nousta arvoasteikossa ylöspäin". Hallgren kuitenkin selittää, että usein koirien käytösongelmat johtuvat vain koiran energisyydestä. Omistajan täytyy siis antaa koiralle lisää liikuntaa ja virikkeitä. Kirjassa asioita selitetään yksinkertaisesti, ja asioiden opettelu on yksinkertaista. Kirjassa esitellään myös vinkkejä koiran aktivointiin. Suosittelen tätä ja muita Hallgrenin teoksia aivan kaikille, uudelle tai jo kokeneemmalle koiranomistajalle.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti