lauantai 22. syyskuuta 2012

Pientä panikointia

Pennun saapumiseen on muutama viikko, ja nyt alkaa tulla pieni paniikki. Osaanko kouluttaa sen? Miten Dooris suhtautuu siihen? Muistanko opettaa kaiken tärkeän pennulle? Kasvaako pennusta hyvä koira?
Varmaan ihan turhaa panikointia ja mietiskelyä, mutta on ensimmäinen pentuni. En siis ole koskaan kouluttanut ja kasvattanut koiraa pennusta asti, Dooris kun tuli aikuisena meille. Jos osasin koulutta Dooriksen, niin miksen sitten pentua?
Meille tuleva pentu on pentueen riiviö, sekin vähän jännittää. Vaikka Dooriksella oli käytösongelmia, se kuitenkin oli ja on aika helppo ja "pehmeä" koira. Entä jos se pentu on kauhea termiitti ja ollaan ihan pulassa sen kanssa?
Olen lukenut monta monta monta koirakirjaa, ja nyt ennen pennun tuloa lukenut uudestaan jo luettuja kirjoja ja lukenut ihan uusiakin kirjoja. Mutta ei se kirjojen lukeminen auta, jos ei itse vaan osaa sitä koiraa kasvattaa.
Onkohan tämä panikointi ihan normaalia? :D Mietin myös miten se kouluttaminen sitten menee, kun on yksi koira jo ennestään. Esimerkiksi yksinolo. Ja onkohan lenkillä sitten hankalaa kahden kanssa, kun Dooriskin on tottunut oleman yleensä se ainoa koira lenkillä mun kanssa. Entä jos pentu on ihan hirrrveä riiviö eikä Dooris saa hetken rauhaa?
Voitteko kertoa kokemuksia ja vinkkejä pennun kasvattamiseen, varsinkin ne joilla on kaksi koiraa. Yksinoloharjoittelu, lenkit, yleensäkin kotona ja muualla olo? Mietiskelin näitä jo aiemmassa postauksessa, mutta ei kai se haittaa :D Olen myös miettinyt sitä, kun leikkii tai opettaa jotain pennulle tai vanhalle koiralle. Voiko toisen läsnäollessa opetella juttuja ja leikkiä toisen koiran kanssa? Ihme juttuja mäkin mietin :D No vastailkaa jos jaksatte :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti